16. 5. 2024   |   svátek má Přemysl
 

Výživová poradna › Pařížská roláda

Název Množství a jednotka
vejce 5 ks
cukr krupice 5 lžic
polohrubá mouka 5 lžic
sůl špetka
pařížská šlehačka 2 ks
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do sněhu zašleháme krupicový cukr, a lehce vmícháme žloutky a polohrubou mouku. Těsto rozetřeme na větší plech vyložený pečicím papírem a dáme do vyhřáté trouby na 200° upéct. Pečeme maximálně 8 minut (po pěti minutách už hlídáme, jakmile začne moučník růžovět, vyzkoušíme špejlí a pokud se nelepí, vytáhneme jej). Necháme trochu zchladnout.

Dvě pařížské šlehačky smícháme se dvěma lžícemi moučkového cukru a ztužovači a ušleháme do tužšího krému.
Krémem potřeme ještě na plechu upečené těsto a opatrně roládu zavineme. Hotovou roládu pocukrujeme nebo polijeme čokoládovou polevou.


 


RECEPTY

Krémové ořechové rohlíčky

Postup: Mouku, cukr, mleté vlašské ořechy a citronovou kůru ze 1/4 citrónu dáme na vál,... zobrazit recept

RECEPTY

Hrstková polévka

Postup: Hrách a fazole namočíme den předem do studené vody. Druhý den spaříme kroupy,... zobrazit recept

RECEPTY

Čokoládový krém z Pikaa

Postup: Plechovku Pikaa uvaříme v dostatečném množství vody 2 hodiny a necháme pořádně... zobrazit recept

RECEPTY

Šípkové cukroví

Postup: Z moučkového cukru, mletých loupaných mandlí, lžíce šípkové zavařeniny a dvou... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí műsli

Postup: Do větší mísy nasypeme balení ovesných vloček, pohankové vločky, přidáme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Éčka v nanucích - jsou bezpečná?

Guma guar, karubin, karagenan, lecitin... co si pod tím máme představit? Tak si těm "éčkům" z testovaných nanuků podíváme na zoubek. Jaká jsou éčka v testovaných nanucích: Téměř u všech "éček" v testovaných výrobcích se jedná... zobrazit článek

RESTAURACE

Hospůdka Na Maraláku

Hospůdka v malebném prostředí Beskyd s vynikající domácí kuchyní a příjemnou...